Accountmanager (Dutch)

Accountmanager (Dutch)

Over COBBS
Bij COBBS Industries zijn wij gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige specialistische uitrusting en defensiematerieel aan diverse operationele eenheden van Defensie en Politie. In Nederland zijn wij de vertegenwoordiger van internationale fabrikanten uit de defensie- en veiligheidsindustrie. Onze partners zijn marktleiders binnen hun domein, dankzij hun focus op productkwaliteit, innovatie en unieke productietechnieken. Als erkende experts op het gebied van marketing, verkoop en distributie, bieden wij innovatieve, functionele en betrouwbare producten die van grote waarde zijn voor “The Man on The Ground”.

Onze kernwaarden:  Create Long term Effects, Connect the Dots, Know Your Shit, Do The Right Thing, Passion over Talent

Jouw Rol
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces waarbij je wordt ondersteund door Sales Support collega’s die jij functioneel aanstuurt. Je bewerkt jouw portfolio met als doel het invullen van de klantbehoeften en verder uitbreiden van de omzet en de marges. Je beschikt over specialistische product- en marktkennis binnen jouw domein en bent in staat om meerdere projecten en/of aanbestedingen tegelijkertijd te managen.

Als schakel tussen de klant en leverancier zorg je voor een goede relatie en behartig je wederzijdse belangen. Je bent in staat om de behoeften van de klant te vertalen naar functionele en technische eisen. In deze rol coach, begeleid en inspireer je je teamleden en andere collega’s om samen te werken aan de gezamenlijke doelen en groei van het bedrijf. Je creëert een positieve werkomgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt en stimuleert zo het beste uit jezelf en anderen te halen.

Als Accountmanager word je, samen met je collega’s, beschouwd als een expert binnen het domein dat je vertegenwoordigt. Jouw passie en kennis van de producten, gecombineerd met je intrinsieke motivatie om de ‘Man on The Ground’ te ondersteunen, zorgt ervoor dat je jouw expertise bij klanten kunt aantonen. Het is jouw verantwoordelijkheid om altijd op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied. Op deze manier kun je tijdens alle interacties met klanten en de markt je expertise aanspreken en uitdragen.

Wij bieden:

 • Marktconform salaris op basis van ervaring en achtergrond
 • 25 vakantiedagen op basis van een full time dienstverband
 • Reiskosten vergoeding woon-/ werkverkeer
 • Een bonus regeling op basis van zowel individuele prestaties als bedrijfsdoelstellingen
 • Mogelijkheid tot sporten op kantoor


Jouw Team
De afdeling Sales COBBS Industries bestaat uit Accountmanagers die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen portfolio/domein. Allemaal erkende specialisten in hun domein met een passie voor de producten en een intrinsieke motivatie om “The Man on The Ground” te ondersteunen. Het Sales team werkt nauw samen met het Operations team die ondersteunen in een gedeelte van het salesproces en ervoor zorgen dat de producten op de afgesproken wijze en op tijd geleverd worden aan de klant.

Jouw Achtergrond
Je bent een positief ingestelde en communicatief vaardige professional. Een teamplayer die ook zelfstandig goed kan werken. Je werkt integer, nauwkeurig, gestructureerd en beschikt over het vermogen om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Je denkt en handelt in kansen, krijgt energie van het halen van commerciële doelstellingen en het uitbouwen van jouw netwerk. De (product) kennis die jij meebrengt, én continu verder ontwikkelt in jouw domein, maakt van jou de expert waardoor je jouw klanten kan inspireren en verrassen.

Verder beschik je over:

 • Minimaal 8 jaar recente operationele werkervaring bij Defensie, idealiter bij het KCT/ NLMARSOF of BSB.
 • Eervol ontslag in rang van Sergeant of hoger, gecombineerd met een positieve waardering van minstens 2 collega´s.
 • Je beschikt over een actief netwerk binnen verschillende eenheden van het Ministerie van Defensie danwel de defensie-industrie.
 • Bij voorkeur relevante ervaring in – danwel aantoonbare affiniteit met- commerciële activiteiten.
 • Ervaring met projectmanagement, MS-Office en ERP systemen.
 • Bereidheid om gemiddeld één week per maand internationaal te reizen.
 • Je woont binnen een straal van 50 km van Amsterdam.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre.


Houd er rekening mee dat als we je een aanbod doen om deel te mogen uitmaken van COBBS Industries, je het screeningproces moet doorlopen met onze screeningpartner. Het proces is ontworpen om jouw integriteit en betrouwbaarheid te controleren
.

Type dienstverband

Full Time

Uren / week

40

Reageer voor

Locatie

Amsterdam

Salarisindicatie

Marktconform

Apply for this position/Questions

Send your CV and motivation letter to join@cobbsindustries.com. We will follow up within 3 working days.

other vacancies

Unable to find a suitable vacancy? In that case, we offer the opportunity to apply for an open job position, where you can showcase your skills, experiences, and passion, and potentially embark on an exciting new career journey. Send an open application with motivation and your CV to: join@cobbsindustries.com.